Genel

Vatka Erkek Giyiminde Ne Kadar Önemli?

Vatka erkek giyimi için sanılandan daha da fazla öneme sahip. Genel olarak sadece ceketlerde kullanıldığı sanılsa da aslında vatkalar daha fazla kullanım alanına sahipler. Öyle ki baştan ayağa denilse yeridir. Mesela botlar için de kullanılan ve ayaklarınızı koruyan vatkaların var olduğunu biliyor muydunuz? Hatta askere giden erkekler bunu daha da iyi bilirler. Genel olarak astara benzeyen ama tabana değil de yanlara veya topuk kısmına koyulan küçük ama önemli bir parçadır bu.

Giyim Sektörünün Vazgeçilmezi

Vatka erkek giyiminde asırlardır kullanılıyor denilse yeridir. Bu küçük parça ilk olarak daha dik omuzlar için kullanılmaya başlanmıştı. Ancak verdiği etki nedeniyle kısa sürede bayan giyimi hatta hemen her alanda kullanılmaya başlandı. Hatta bir ara vatkaların çok popüler olduğu bir dönem yaşadı dünya. Öyle ki vatkalı ceketler ve diğer elbiseler herkesin dolabında ve üzerinde dolaşıyordu. Sonraları devir değişti ve bu tarz kıyafetleri sadece vintage ya da Retro denilen akımlarda görür olduk. Ancak vatkalar tamamen de çekilmedi sadece eskisi gibi omuzlarda ya da gövdedeki yerini aldılar.

Vatka erkek giyimi yanında bayan giyimine de kendin kabul ettirdi. Özellikle gelinlik ve abiyelerin vazgeçilmez parçası oldular. Öyle ki vatkaları erkek giyiminden çok bayan giyim sektörü kullanır oldu. Bu parçalar elbiseyi daha dik ve pürüzsüz göstermesiyle çok sevildi. Hatta bazı tasarımlarda bedeni daha ince göstermek için korse gibi kullananlar bile oldu. Öyle ki abiye olarak düğün ya da nişanda birkaç saatlik sabırla çok daha güzel ve şık görünüme sahip olan elbiseler üretildi. Her ne kadar erkek giyimi için yola çıksa da vatkalar bugün tüm tekstil sektöründe kullanılır oldu. Özellikle sinema ve dizi sektöründe vatkalar daha çok kullanılır oldu. Özel kostümler ve tasarım elbiseler için bu parçalar tasarımcıların en gözdeleri arasına girdi. Hatta artık insanlar beğendiği elbiselere kendi vatkalarını ekletebiliyorlar. Mesela beğendiğiniz bir elbiseye vatka diktirebiliyorsunuz ya da içindeki vatkayı daha iyisiyle değiştirebiliyorsunuz. Dalteks firmasından alacağınız bir vatka ile elbisenize neler yapabileceğinize siz de inanamayacaksınız.

Bir cevap yazın